Vize
A A A

Şirketimiz ile yapacağınız tüm seyahatlerinizde Vize Birimimiz tüm vizelerde hizmet vermektedir.

 

Vize konusunda önemle dikkate alınması gereken hususlar:

 

Vize başvurunuzu olabildiğince erken bir tarihte (örneğin, bir ay öncesinden) yapmanız tavsiye edilir. Çalışma ve öğrenim amaçlı vizelerin alınması ülkeden ülkeye değişmekle beraber, 2-3 ay veya daha uzun bir zaman sürebilir. Vize başvurunuzda pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvurduğunuz tarihten ileriye doğru en az bir yıl olmasına özen gösterilmesi tavsiye olunur. Ayrıca, vizeden muaf olmanız halinde dahi, gideceğiniz ülkenin pasaportunuzda aradığı geçerlilik süresini öğrenmenizde yarar vardır (Bazı devletlerin ülkeye girişte umuma mahsus ve resmi pasaportlarda aradığı asgari geçerlilik sürelerini görmek için tıklayınız).

 

Yıpranmış pasaportla yapacağınız vize başvurunuz kabul edilse ve vizenizi alsanız dahi, sınırdan geri çevrilmeniz mümkün olabilmektedir.

 

Vize başvurunuz reddedilebilir. Ret nedenini açıklama zorunluluğu bulunmamakla beraber, bazı ülkeler yazılı ve/veya sözlü açıklama yapmaktadır.

 

Yurt dışına seyahat etmeyi düşünen vatandaşlarımızın en fazla ne kadar süredir kullanımda olan pasaportlarıyla vize başvurusunda bulunabilecekleri konusuyla ilgili olarak gitmek istedikleri ülkenin temsilciliğinden ayrıntılı bilgi alması gerekmektedir. Zira Schengen bölgesi ülkeleri  (Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İtalya, İspanya, İsveç, İsviçre, İzlanda, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan) ve diğer bazı ülkeler 10 yıldan daha eski pasaportla yapılan vize başvurularını kabul etmemektedir.

 

Schengen Vizesi Hakkında Bilgiler:

 

Avrupa Birliği’nde 1995’te yürürlüğe giren Schengen Sözleşmesi ile bu Sözleşmeye taraf ülkeler aralarındaki sınır ("iç sınır’" denilmektedir) kontrollerini kaldırmışlardır. Bu şekilde oluşturulan Schengen bölgesinde dış sınır kontrollerinde ortak uygulama ve kurallar hayata geçirilmiştir. Schengen alanı vize, polis ve yargı alanlarındaki işbirliğini kapsamaktadır.

 

Schengen’e üye ülkeler aşağıda sunulmaktadır:

 

Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.

 

AB’ye üye olmayan İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstein da Schengen bölgesine dahildir.

 

Bir yabancı Schengen bölgesine üye ülkelerden birinin vizesi ile girdiğinde diğerine serbestçe seyahat edebilmektedir. Bununla birlikte, Schengen vize rejimi yönetmeliği uyarınca, Schengen vizesi ilk defa kullanılırken vizenin alındığı ülkeye giriş yapma zorunluluğu bulunmaktadır. Örneğin, İtalya’nın Temsilciliklerinden alınan vize ile önce İtalya’ya giriş yapılması gerekmektedir. Bu çerçevede, Schengen bölgesine seyahat edecek vatandaşlarımızın vizelerini ilk giriş yapacakları ülkenin temsilciliğinden almaları hususu önem taşımaktadır.

 

Schengen ülkeleri ortak Schengen Information System-SIS adı verilen bir veri tabanından yararlanırlar. Bu veri bankasında, Schengen ülkelerine girmesi gereken kişilerle ilgili bilgiler başta olmak üzere çeşitli bilgiler yer alır ve üye ülkelerin yetkili makamlarının kullanımına açıktır.

 

ŞİRKET SAHİPLERİ (ŞAHIS ŞİRKETİ)

(Eczacılar, Serbest Muhasebeci ve Mâli Müşavirler için de geçerlidir.)

Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imazalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası eklenmiş başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı Nüfus Kâğıdı fotokopisi,
Antetli kâğıda (Antetli kâğıt yoksa A4’ün üst orta kısmına kaşe basılarak kullanılabilir) seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş dilekçe (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
İmza Beyaznnamesi,
2015 işlenmiş vergi levhası,
Bağlı bulunduğu odadan son 3 aylık orijinal faaliyet belgesi,
Oda sicil kayıt sureti (Varsa şahıs şirketlerinde zorunlu değildir.)
Sicil gazetesi fotokopisi (Varsa şahıs şirketlerinde zorunlu değildir.)
Almanya başvuruları için Bağ-Kur Dökümü,
İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap, Fon veya Altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.)
Son aya ait kredi kartı ekstresi,
Tapu,
Araç ruhsatı,
Diploma
Evlilik cüzdanı fotokopisi
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.)


ŞİRKET ORTAKLARI ( LİMİTED ŞİRKETLERİ İÇİN)

(Çok Ortaklı)

Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kağıdı fotokopisi,
Antetli kâğıda (Antetli kağıt yoksa A4’ün üst orta kısmına kaşe basılarak kullanılabilir) seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş dilekçe (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
Seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş şahsi dilekçe (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli. Başvuru sahibi şirkette imza yetkilisi değilse.)
İmza sirküleri,
Son 3 aylık orijinal faaliyet belgesi,
2015 işlenmiş vergi levhası,
Ortakları gösterir sicil gazetesi (Başvuru sahibinin ismi mutlaka geçmeli.)
Almanya Başvuruları için Bağ-Kur dökümü,
İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap, Fon veya Altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.)
(ÇEK CUMHURİYETİ VE İSPANYA KONSLOSLUĞU ŞİRKET HESAPLARINI KABUL ETMEMEKTEDİR)

Son aya ait kredi kartı ekstresi,
Tapu,
Araç ruhsatı,
Diploma,
Evlilik cüzdanı fotokopisi,
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.)


ŞİRKET ÇALIŞANLARI

(Özel Hastanede Çalışan Doktor, Hukuk bürosunda veya Şirkete Çalışan Avukat, Özel Okulda Öğretmen, Bankacılar için de geçerlidir.)

Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
Seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş şahsi dilekçe. (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
Antetli kağıda imza yetkilisi (İmza sirkülerinde imzası geçen) tarafından imzalı, kaşeli düzenlenme tarihi olan çalışanın görevi, işe başlama tarihi, maaşı ve izin tarihleri yazılı dilekçe,
Şirketin imza sirküleri,
Son 3 aylık orijinal faaliyet belgesi (Hukuk bürosunda çalışan avukatlar için yanında çalıştığı kişinin baro kaydı.)
2015 işlenmiş vergi levhası,
Ortakları gösterir sicil gazetesi,
SGK işe giriş bildirgesi (Bankacılar için kendi emekli sandıklarından yazı)
Avukatlar için son 3 ay içinde alınmış orijinal baro kaydı,
SGK 4A detaylı barkotlu hizmet dökümü,
Son 3 aylık şirketten ıslak kaşeli, imzalı maaş bordurosu,
İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap fon veya altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.)
Son aya ait kredi kartı ekstresi,
Tapu,
Araç ruhsatı,
Diploma,
Evlilik cüzdanı fotokopisi,
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.)


DEVLET MEMURLARI

(Devlet Okulunda Öğretmen, Devlet Hastanesinde Doktor ve Askerler için de geçerlidir.)

Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
Seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş şahsi dilekçe. (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
Görev yapılan kurumdan ıslak mühürlü, imzalı görev ve izin yazısı,
Son 3 aylık mühürlü, ıslak imzalı maaş bordrosu,
İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap fon veya altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.)
Son aya ait kredi kartı ekstresi,
Tapu,
Araç ruhsatı,
Diploma,
Evlilik cüzdanı fotokopisi,
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.  

                               
EMEKLİLER

Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
Seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş şahsi dilekçe. (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
Emekliliği kanıtlayıcı belge, emekli kimlik kartı, SGK’dan emekli yazısı, emekli maaş dekontu ve maaş alınan bankadan maaş görünür şekilde son 4 aylık hesap dökümü,
İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap fon veya altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.)
Son aya ait kredi kartı ekstresi,
Tapu,
Araç ruhsatı,
Diploma,
Evlilik cüzdanı fotokopisi,
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.)


EV HANIMLARI

Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
Masraflarını karşılayacak kişiden seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş masrafların karşılanacağını isim belirterek beyan edilmiş şahsi dilekçe,
Masraflarını karşılayacak kişinin imza örneği (Ehliyet, pasaport vb.)
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.)
Diğer aile üyeleri tarafından karşılanıyor ise tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, 
(İtalya ve İspanya Konsolosluğu evlilerde eş, bekârlarda anne veya baba dışında sponsoru kabul etmemektedir.)

Yukarıda belirtilen evraklara ek olarak masrafları karşılayan kişinin meslek grubuna göre evrakları pasaport, fotoğraf, imzalı dilekçe dışında tamamını eksiksiz olarak hazırlaması gereklidir.  

                                                                     
ÖĞRENCİLER

Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
Yeni tarihli İngilizce düzenlenmiş orijinal öğrenci belgesi,
Masraflarını karşılayacak kişiden seyahat edecek kişinin ismi yakınlık derecesi seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş masrafların karşılanacağı beyan edilmiş şahsi dilekçe,
İtalya ve İspanya Konsolosluğu masrafları anne ve baba dışında birinin karşılamasını kabul etmemektedir.
Masrafları karşılayan kişinin imza örneği (Ehliyet, pasaport vb.)
18 yaş altı seyahat edecek misafirlerimiz için anne ve baba tarafından noterden muvaffakatname (İtalya ve Yunanistan konsolosluğu anne ve baba beraber gitse dahi her başvuruda bu evrağı istemektedir.) ( Bazı durumlarda diğer konsolosluklarda bu evrağı talep edebilir.) ( İspanya konsolosluğu bu belge için özellikle İspanya’ya seyahat edebileceğinin belirtilmesini istemektedir.)
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.)
YUKARIDA BELİRTİLEN EVRAKLARA EK OLARAK MASRAFLARI KARŞILAYAN KİŞİNİN MESLEK GURUBUNA GÖRE EVRAKLARI PASAPORT FOTOĞRAF İMZALI DİLEKÇE DIŞINDA TAMAMINI EKSİKSİZ OLARAK HAZIRLAMASI GEREKLİDİR.

 

ÇALIŞMAYANLAR

Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
Var ise eski pasaportlar,
Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
Masraflarını karşılayacak kişiden seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş masrafların karşılanacağını isim belirterek beyan edilmiş şahsi dilekçe,
Masraflarını karşılayacak kişinin imza örneği (Ehliyet, pasaport vb.)
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği,
SGK 4A detaylı barkotlu hizmet dökümü. (Kişinin çalışmadığını kanıtlamak için.)
Yukarıda belirtilen evraklara ek olarak masrafları karşılayan kişinin meslek grubuna göre kendi evraklarını (pasaportu ve fotoğrafı hariç) eksiksiz olarak hazırlaması gereklidir.